Raw Food, menjar viu

shutterstock_678797471-raw-nutrition

 

 

El Raw Food neix de la unió de tres difusors entusiastes del menjar viu, també conegut a Espanya com a alimentació crudivegana o crudivorisme.

 

El principal objectiu és transmetre els beneficis de l’alimentació crua a nivell tant de salut, així com mediambiental i gastronòmic.

 

 

raw_food_sushi_roll

 

Es tracta d’una dieta molt antiga que promou el consum dels aliments en el seu estat natural, és a dir, crus sense haver passat per cap procés ni font de calor. Basat principalment en fruites, verdures, hortalisses, algues, nous, llavors, brots o germinats i tots els productes derivats directament d’aquests ingredients com ara olis, mantegues de fruits secs, pans tipus esenio, etc.

 

raw-food-recipe-sandwich

 

Per això es fan servir processos naturals com ara la germinació de grans i llavors, la fermentació, la deshidratació mitjançant la llum solar i d’altres on l’estructura molecular de l’aliment no es destrueixi, preservant així tots els seus nutrients, alhora activant les propietats més òptimes amagades dins de cada aliment i, el que és més important, aprofitant la seva part enzimàtica.

 

 

Es veu que quan el menjar s’escalfa a més de 48 graus durant tres minuts o més, es coagulen les proteïnes resultant aquestes més indigestes, el sucre es caramel·litza i les fibres naturals es desfan, tot just s’allarga el seu trànsit intestinal, eliminant del 30% al 50% de les vitamines i minerals que contenia i destruint el 100% dels seus enzims. Per tant, menjar sempre cuit esgota el potencial enzimàtic del nostre cos i elimina l’energia que necessitem per mantenir i reparar els nostres teixits, òrgans i sistemes.

 

rawfood

 

Aleshores el Raw Food es converteix en una forma de vida que  a més de fomentar la salut, participa i respecta el cicle de la natura i el cicle de cada individu.

 

D’aquesta manera també fomentem la idea de recordar qui som i regenerar cada dia el nostre organisme, tant des de la vesant física, com l’emocional i l’espiritual, tot plegat a través del menjar net i viu.

 

Font: https://www.rawfood.es/

Feu un comentari