Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….
 · Es potencia el sabor al màxim.
· La fermentació predigereix els aliments per acció enzimàtica, la qual cosa suposa menys treball per a l’intestí. Molt indicat per a estómacs delicats.
· Regenera la flora intestinal netejant la toxines de l’intestí.
· Indicat en les dietes de persones tractades amb antibiòtics.
· Els microorganismes poden arribar a duplicar el contingut en vitamines, sobretot C i dellacto1 grup B.
Com preparar-ho:
· El més aconsellable és utilitzar verdures bio (de cultiu ecològic) per assegurar-nos que no incloem pesticides.
· Esterilitzar els tarros en aigua bullint 10 minuts per evitar floridures i propiciar els bacteris bons.
· Es poden afegir espècies o herbes que actuen com a antisèptic o digestiu: farigola, romaní, coriandre, comí, pebre…
· És molt important el tipus de sal. Utilitzar sal de molt bona qualitat; per cada mig kg de verdura, una cullerada de sal.
· Utilitzar aigua embotellada de baixa mineralització.
· Emplenar el tarro de verdura fins a la vora procurant que no quedin buits, com més picada estigui, abans fermentarà.
lacto3· Afegir la sal per damunt. Emplenar amb aigua. Tapar i agitar lleument.
· Guardar a temperatura ambienti protegit de la llum.
· El període mínim de repòs per obtenir òptims resultats és d’unes tres setmanes.
Dura molts mesos. Encara que amb el pas del temps perden la textura cruixent i disminueixen les vitamines. Una vegada obert es conserva en la nevera per un període no superior a dues setmanes.

Feu un comentari