L’Ecologia en els Productes de Neteja per la Llar?

Es pot aconseguir productes de neteja que no contaminin o que contaminin el minim i que la seva composició sigui menys nociva per la nostra salut?

És dificil tenir productes que no facin mal d’una manera o altra, però actualment podem buscar solucions que ens apropin al concepte de respectar i tenir consciencia del nostre entorn ambiental. A Casa Pià pots trobar productes de neteja ecològics amb els que es busca que la neteja de la nostra casa sigui sostenible i menys agressiva.

Índex de continguts

Productes de neteja ecològics, per què utilitzar-los?

La ciència és clara: l’escalfament global està passant més ràpid que mai i l’activitat humana és gran responsable d’això.

Moltes activitats que fem diàriament com cuinar, encendre la llum, netejar o escalfar les nostres llars generen tant diòxid de carboni com deixalles, el que desestabilitza el fràgil equilibri que fa possible la vida a la terra. És per això que els fabricants han de contribuir a la cura del nostre ambient per mitjà de l’elaboració de productes innovadors que redueixen tant les emissions de CO2 com la generació de residus.

Productes de neteja ecològics reutilitzables

Un cop consumits, els netejadors envasats en les tradicionals ampolles amb ruixador són descartats, el que genera deixalles plàstiques que contaminen l’ambient. Els sistemas de neteja moderns consisteix en una ampolla amb ruixador que pot ser carregada i reutilitzada fins a 20 vegades. D’aquesta manera els residus són reduïts en una proporció del 2000%.

L’ús de productes de neteja ecològics redueix l’emissió de CO2

Tots els netejadors envasats en ampolles amb ruixador estan compostos en un 90% de líquid, el qual és pesat i voluminós per transportar. Els productes ecológics  són envasats, en quantitats concentrades, en petites dosis o bossetes de plàstic solubles en aigua. Aquest innovador sistema maximitza la quantitat d’unitats que un camió pot transportar, reduint les emissions de CO2 per unitat de producte.

Els productes de neteja sostenibles

Els productes de neteja són sostenibles quan compleixen les 3 “R”.

  • Reciclar: tant l’ampolla com les recàrregues són 100% reciclables.
  • Reutilitzar: les ampolles poden ser usades fins a 20 vegades.
  • Reduir: les recàrregues contenen el producte químic concentrat.

Per netejar la Vitroceràmica

Si tens vitroceràmica has netejar-la després de cuinar estant encara tèbia o freda amb una esponja o baieta humida i assecar bé amb paper absorbent per eliminar marques. En cas que tingui brutícia resseca has rascar amb una fulla especial i netejar-la amb crema especial per vitroceràmica.

Cuina a Gas

Has de netejar els fogons cada dia, per a això cal retirar-los després de cuinar i ficar-los en aigua calenta amb detergent, això facilita l’eliminació del greix que pogués tenir. Si hi ha greix acumulat en els fogons o a la base de la cuina, és millor que la retiris amb fregall de filferro tenint cura de no ratllar. En el cas de la graella que cobreix els fogons també, és millor netejar-la amb fregall i assecar-la amb una baieta.

Terres

És important netejar els terres tots els dies, ja que el mateixos s’acumulen tant la brutícia que traginem amb els nostres sabates com restes de menjar. Per a això has de abocar una mitjana de producte de neteja a una galleda amb aigua calenta, després has de fregar i deixar ventilar perquè s’assequi més ràpid.

Mobles de Cuina

Neteja els mobles de cuina un cop per setmana per fora i almenys una vegada al mes per dins. Per a això has de passar una baieta ecològica, eliminant restes de menjar i brutícia enganxada que pogués haver-hi. Aprofita per ordenar el que hi ha dins.

Taulell

És important eliminar qualsevol en el moment en què es perceben, ja que en sec és més complicat eliminar-les, podent danyar la mateixa. Per això has d’utilitzar una baieta ecològica. Recorda que com més aviat netegis les taques millor.

Com netejar vidres sense deixar marques?

Per netejar vidres és millor utilitzar una camussa o, si no un drap perquè no deixin borrissol. Primer has de ruixar el vidre  i aclarir immediatament per no deixar marques, és aconsellable no fer-ho a ple sol ja que s’assequerà ràpid i deixarà marques. Per assecar-lo pots utilitzar paper de diari. Per vidres normals de mida, comença a netejar des de les vores cap al centre, i si vols netejar les dues cares, fes-ho per una cara horitzontalment i per l’altra verticalment, així podràs veure les marques que poguessis deixar. Recorda que no has de fregar mai el vidre amb drap sec doncs podries ratllar-lo.

Com netejar el bany?

Per a una correcta neteja del bany has de retirar tots els productes d’ús habitual que es troben al bany, ja que això facilitarà la tasca de neteja. La mateixa ha de començar sempre pels artefactes, per exemple pots començar per la banyera o plat de dutxa, després el lavatori, bidet i finalment el vàter. És aconsellable que utilitzis un drap per al vàter i un altre pels artefactes restants per evitar qualsevol tipus de contaminació amb gèrmens que puguin estar al vàter.

Recorda que tots els productes de neteja s’han de mantenir fora de l’abast dels nens.

Feu un comentari