L’acidesa estomacal és una sensació de cremor a l’estómac i o al pit que en general es presenta quan l’àcid clorhídric, que l’estómac utilitza per digerir els aliments, torna a l’esòfag i irrita els teixits sensibles.
Índex de continguts
Què és el reflux gastroesofàgic?
Normalment el múscul de l’esfínter esofàgic es comprimeix i evita que l’àcid estomacal pugi, però si no funciona correctament, l’àcid pot passar i introduir-se a l’esòfag, aquest fenomen s’anomena reflux gastroesofàgic.
Les persones que tenen hèrnia de hiat sovint pateixen d’acidesa a l’estómac. L’acidesa també pot ser degut al consum excessiu d’aliments condimentats, aliments fregits o oliosos, així com al consum elevat d’alcohol, cafè, cítrics, xocolata o aliments a base de tomàquet.
Altres factors que poden contribuir a l’acidesa estomacal són les úlceres, els problemes de la vesícula biliar, l’estrès, les al·lèrgies i la deficiència d’enzims.
Acidesa estomacal, què ens ajuda a combatre-la?
- Aloe vera
- Pancreatina i bromelaina
- Papaia càpsules
- Vitamines del grup B
- Aportació extra de vitamina B12
- DigestiveAid
Plantes recomanades per ajudar-nos amb l’acidesa estomacal
- Suc d’Aloe vera.
- Infusions de fonoll, gingebre, arrel de malví.
- Suc de patata crua sense pelar.
Recomanacions
- Consumir més vegetals crus, mastegar bé els aliments i menjar a poc a poc.
- Eliminar de les dieta el sucre i els aliments picants i molt condimentats.
- Evitar l’estrès.
- No prendre complexos multienzimàtics que continguin àcid hidroclorhídric.
Vegetariana apassionada de l’alimentació natural i ecològica.
Escric sobre consells de cosmètica natural i productes ecològics per cuidar la teva pell i bellesa natural.