L’Acidesa Estomacal

L’acidesa estomacal és una sensació de cremor a l’estómac i o al pit que en general es presenta quan l’àcid clorhídric, que l’estómac utilitza per digerir els aliments, torna a l’esòfag i irrita els teixits sensibles.

Índex de continguts

Què és el reflux gastroesofàgic?

Normalment el múscul de l’esfínter esofàgic es comprimeix i evita que l’àcid estomacal pugi, però si no funciona correctament, l’àcid pot passar i introduir-se a l’esòfag, aquest fenomen s’anomena reflux gastroesofàgic.

L'Acidesa Estomacal

Les persones que tenen hèrnia de hiat sovint pateixen d’acidesa a l’estómac. L’acidesa també pot ser degut al consum excessiu d’aliments condimentats, aliments fregits o oliosos, així com al consum elevat d’alcohol, cafè, cítrics, xocolata o aliments a base de tomàquet.

Altres factors que poden contribuir a l’acidesa estomacal són les úlceres, els problemes de la vesícula biliar, l’estrès, les al·lèrgies i la deficiència d’enzims.

Acidesa estomacal, què ens ajuda a combatre-la?

  • Aloe vera
  • Pancreatina i bromelaina
  • Papaia càpsules
  • Vitamines del grup B
  • Aportació extra de vitamina B12
  • DigestiveAid

L'Acidesa Estomacal

 

Plantes recomanades per ajudar-nos amb l’acidesa estomacal

  • Suc d’Aloe vera.
  • Infusions de fonoll, gingebre, arrel de malví.
  • Suc de patata crua sense pelar.

Recomanacions

  • Consumir més vegetals crus, mastegar bé els aliments i menjar a poc a poc.
  • Eliminar de les dieta el sucre i els aliments picants i molt condimentats.
  • Evitar l’estrès.
  • No prendre complexos multienzimàtics que continguin àcid hidroclorhídric.

Feu un comentari