La meitat dels professionals de la salut a Espanya no comproven l’estat d’hidratació dels seus pacients.

Així i tot, Espanya és el tercer país d’Europa que més preocupació mostra per aquest aspecte, per darrere de Grècia (52%) i Itàlia (59%). La falta d’hidratació està associada a problemes de concentració i memòria, maldecaps, irritabilitat, somnolència i fatiga, no obstant això un recent estudi ha demostrat que només el 50% dels professionals de la salut a Espanya comproven l’estat d’hidratació dels seus pacients. Per contra, només el 28% dels experts francesos, el 33% dels anglesos i el 36% dels alemanys assegura que sempre se’n recorda de vigilar aquest indicador de la salut.
Sobre les dades espanyoles, l’estudi, realitzat pel European Hydration Institute (EHI) i publicat en Nutrition Bulletin Journal, destaca que el 5% confessa que mai comprova la hidratació. A més, un 45% dels experts reconeixen que solament ho consultan de vegades; aquesta xifra és superior a la de Grècia o Itàlia, on aquest cas es produeix en un 39 i un 35%, respectivament.
Respecte a altres països, Itàlia es troba en l’últim lloc del ránking dels sis països estudiats, ja que només una quarta part dels especialistes recomana als seus pacients mantenir una adequada hidratació per millorar la salut mental. I encara que a Alemanya els experts proporcionen consells sobre hidratació de forma menys freqüent que en altres països, crida l’atenció que la meitat d’ells (50%) ho fa perquè reconeix que la hidratació és un factor clau per a la salut mental.

Feu un comentari