La hidratació a l’estiu

Ja ha arribat la calor, i amb ella el temps de platja, el sol i el més important és que hem de fer una bona hidratació a l’estiu.

Una bona alimentació i hidratació a l’estiu

També aquesta època de l’any requereix posar especial atenció a l’alimentació, i sobretot pel què fa a la hidratació.

No en va durant l’estiu ens venen molt més de gust tots aquells aliments més rics en aigua, com la fruita o les hortalisses.

L’aigua és un element imprescindible per la vida, i com a tal, realitza moltes funcions en el nostre cos, alhora que molt importants: ajuda a regular la temperatura corporal (actua com un radiador), transporta els nutrients, en ella s’hi eliminen les substàncies residuals del cos, etc.

hidratació a l’estiu

Beure aigua a l’estiu

En les èpoques més càlides, suem per tal d’eliminar l’excés de calor; i és imprescindible recuperar aquesta aigua perduda, per tal que el nostre cos pugui seguir realitzant totes aquelles funcions que fa gràcies a l’aigua.

És per això que, a l’estiu, s’insisteix encara més en el consum d’aigua.

L’aigua no té kilocalories, és a dir, no aporta energia, i per tant no té cap poder per fer-nos engreixar ni aprimar. I en canvi, sí té moltíssims avantatges, com els que ja hem explicat. Així doncs, no hi ha excusa per no tenir l’aigua com a beguda de preferència.

Una alimentació saludable

Si volem seguir una alimentació saludable, les begudes refrescants les haurem de deixar per ocasions especials, ja que cal recordar que contenen quantitats elevades de sucres; i l’àcid fosfòric, que es troba entre altres dels ingredients d’aquestes begudes, en grans quantitats i consumit de forma diària, pot portar problemes de pèrdua del calci dels ossos.

Però l’aigua no la obtenim només a través del què bevem, sinó també a partir d’allò que mengem.

Hi ha aliments que són especialment rics en aigua, i ens poden ajudar a mantenir la hidratació del nostre cos d’una forma més que agradable pel paladar.

Estem parlant, com no, de fruites, verdures i hortalisses.

hidratació a l’estiu

I cal dir que, aquests aliments, ens aporten un altre avantatge a part de la hidratació, que cal també tenir en compte en aquesta època de l’any: els antioxidants.

Aquestes substàncies, que tenen com a funció principal neutralitzar els radicals lliures, són molt variades i es troben àmpliament distribuïdes en el regne vegetal, ens ajudaran a preparar la pell per protegir-la contra els efectes de la radiació solar.

Feu un comentari