Índex de continguts
Què és la gelea reial?
La gelea reial és una substància segregada per les glàndules hipofaríngeas del cap d’abelles obreres joves, d’entre 5 i 15 dies, que barrejada amb secrecions estomacals serveix d’aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida.
Solament l’abella regna i les larves de cel·les reials que donaran origen a una nova reina, són sempre alimentades amb gelea reial. És una massa viscosa d’un suau color groc i sabor àcid.
Des de fa molt temps s’usa com un complement alimentici i medicinal. A més és un producte molt saludable que ajuda al tractament i prevenció de múltiples malalties.
Propietats
Aporta a l’organisme nutrients com:
- vitamina B
- vitamina C
- vitamina D
- vitamina I
- calci
- fosfor
- ferro
- cobre
- zinc
- manganès
- magnesi
- potassi
- silici
- alumini
- aminoàcids
- hormones
Beneficis
- Aporta i incrementa l’energia pel que ajuda a esportistes, estudiants, ancians i tota persona amb un gran desgast físic i mental.
- Ajuda a prevenir infeccions bacterianes i virals a més d’evitar desenvolupar afeccions estacionals com el refredat, ja que augmenta les defenses del cos.
- Equilibra el sistema nerviós
- Ajuda a tractar la hipertròfia de la pròstata, permetent reduir la grandària d’aquest òrgan.
- Millora el funcionament del fetge
- Ajuda a cuidar i mantenir sa el sistema ossi-articular
- Afavoreix la regeneració cel·lular
- Ajuda a tractar trastorns digestius
- Afavoreix la producció de glòbuls vermells
- Col·labora en el tractament de l’anèmia
- Ajuda a prevenir problemes cardíacs
- Redueix la pressió arterial alta
- Aporta hormones sexuals pel que afavoreix la salut sexual
- Ajuda a obrir l’apetit
- Afavoreix el creixement en nens i augment del pes corporal
- Millora i estimula la circulació sanguínia
Com es menja la gelea reial?
És aconsellable consumir-la en dejú al matí i després esperar 15 minuts abans de menjar altres aliments.
Es recomana consultar al naturòpata sobre l’ús de la gelea reial com a complement alimentós, perquè determini el temps i dosi de consum d’aquest producte, d’acord a les necessitats del pacient.
Naturópata