Els beneficis de consumir fruita de temporada

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor… ja no siguin els mateixos d’abans.
Podem gaudir d’una important varietat de productes tot l’any: l’aqüicultura porta a la nostra taula en qualsevol època peixos criats en captivitat que abans només podíem menjar en determinades èpoques, la fruita madura en caixes perquè no es fasin mal be  abans de caure en la nostra cistella de la compra… Però a quin preu?
Els nous hàbits ens passen factura en el sabor de la fruita i la verdura, ja que es recullen abans d’hora per evitar que aquests productes peribles es quedin fora del mercat. D’aquesta forma, no maduren prou i això influeix en els sucres, les vitamines i els minerals dels descarga (1)productes. Un plàstic difícilment li dona a una fruita el punt de maduresa que aconsegueix en l’arbre.
Motius per comprar en funció del mes de l’any que marca el calendari hi han de sobres. En primer lloc, són més nutritius i saborosos (quant a olor, sabor i textura), ja que la quantitat de vitamines, sals minerals i altres nutrients que presenta un aliment depèn, entre altres factors, del sòl en el qual es conrea i de la manipulació que sofreix el producte en qüestió. En segon lloc, són més econòmics, ja que en tractar-se de productes de temporada imageshi ha una major oferta i els seus preus disminueixen. D’altra banda, consumir aliments en el mes que li correspon ajuda a respectar el cicle natural de producció, la qual cosa resulta més ecològic i respectuós amb el medi ambient. A més, com la necessitat de transport, distribució i emmagatzematge és menor, es redueix també la despesa energètica i la contaminació.

Feu un comentari