Dèficit d’ingesta de nutrients en nens de curta edat

Un estudi científic internacional publicat per l’European Journal of Clinical Nutrition mostra que els petits de la família no prenen les quantitats recomanades de determinats nutrients en nens que resulten essencials per assegurar un bon desenvolupament tant físic com cognitiu.

Índex de continguts

Nutrients en nens però amb alts continguts en greixos i sucres

Ho explica Cristina Campoy, una de les autores de l’estudi i única membre espanyola del Comitè de Nutrició de la Societat Europea de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica: “Les dietes dels nens i nenes tenen un contingut energètic més alt del recomanat, i és més rica en greixos i proteïnes d’origen animal respecte a les recomanacions per a l’edat i sexe. A més, molts nens consumeixen una dieta amb baix contingut nutricional però alta en greixos i sucres “.

Els nutrients que més es troben a faltar en la dieta dels nens espanyols d’entre un i tres anys són el Ferro, el Omega 3 DHA, la vitamina D i l’àcid fòlic. Campoy relaciona aquest dèficit directament amb una alimentació desequilibrada, i recalca que aquests quatre elements són essencials en la dieta dels menors.

Complementar la dieta dels nens  amb Oligen Petits Plus

Oligen Petits Plus és una bona opció com a complement alimentari per als petits amb Omega-3 DHA (80%), vitamina D, Ferro, Calci i Iode. Per complementar una dieta variada i equilibrada dels escolars que, entre d’altres aliments, ha d’incloure llet, fruites, verdures i peix.  

nutrients en nens

Recomendacions nutricionals: nutrients en nens a partir de 3 anys

Els hàbits de vida adquirits en la infància influeixen en la salut actual i futura. Són importants els hàbits en l’esmorzar i prendre 5 àpats al dia i fer activitat física1.

Hi ha pocs estudis recents sobre la ingesta de nutrients en la població infantil major de 3 anys a Espanya. Un d’ells, de l’any 2004 i referit als nens entre 6 i 9 anys, reflecteix un dèficit generalitzat de vitamina D (3,1 µg per al percentil 95), mentre que segments minoritaris tenien un dèficit de vitamines A i C, calci i ferro.

Aquests nutrients deficitaris, juntament amb àcid docosahexaenoic (DHA), magnesi, zinc i iode, dels quals no es tenen dades d’ingesta en aquest grup poblacional però que són igualment importants, han estat inclosos en “OLIGEN Peques Plus”.

OLIGEN Petits Plus pretén complementar una dieta variada i equilibrada dels escolars que, entre d’altres aliments, ha d’incloure llet, fruites, verdures i peix. És aconsellable evitar el consum freqüent de brioixeria, sucres, embotits, etc.

nutrients en nens

 

Complement alimentari recomanat per a nens

Oligen Petits Plus

  • DHA 80% TG enzimàtic: 400 mg
  • MÉS DEL 90% DE aC. GRASSOS ω-3 TOTALS

Segons els informes de l’EFSA (Autoritat Europea per a la Seguretat Alimentària):

  • El DHA en nens de 2-18 anys (ingesta en l’aliment 250 mg / dia) contribueix al normal desenvolupament del cervell.
  • L’EFSA aconsella el seu consum per part de les embarassades i les mares lactants (100-200 mg / dia, addicionals a la ingesta de DHA EPA de 250 mg d’un adulto) i la seva presència en els preparats per a lactants i preparats de continuación ( 20-50 mg / 100 kcal) i en la dieta dels nens de 7 a 24 meses (100 mg / dia), el que revela la seva importància en el desenvolupament cerebral i visual.
  • Per al període de 2 a 18 anys, l’EFSA no ha proposat una ingesta adequada de DHA. No obstant això, considera que la recomanació ha de ser consistent amb el de la població adulta, per a la qual va establir una ingesta adequada de 250 mg de DHA EPA.

3 Vitamines i 5 Minerals: necessitats no cobertes per la dieta

Vitamina D (7,5 µg, 150% valor referència) i Calci per als ossos dels nens

 Informes de l’EFSA sobre la vitamina D i el calci en els nens:

  • El calci i la vitamina D són necessaris per al normal creixement i desenvolupament dels ossos en nens i adolescents (fins als 18 anys).
  • En el mateix sentit es va pronunciar de forma aïllada per el calci i la vitamina D.
  • Ferro i el desenvolupament cognitiu: L’EFSA afirma que el ferro contribueix al desenvolupament cognitiu dels niños.
  • Iode i desenvolupament dels nens: L’EFSA conclou que el iode contribueix al desenvolupament normal dels infants.

Com s’utilitza el Oligen Petits Plus?

Es recomana prendre 5 ml al dia, preferiblement pel matí. És molt important no superar la dosis exceptuant indicacions especifica.

Tinguis en compte que la presència de lípids (oli de peix) afavoreix l’absorció de les vitamines liposolubles (A, D). La vitamina C contribueix a elevar l’absorció de ferro no hemo.

Finalment, si penses que el teu nen/nena no està menjant de manera equilibrada, millora la seva ingesta de nutrients amb L’Oligen Petits Plus.

2 comentaris a “Dèficit d’ingesta de nutrients en nens de curta edat”

  1. Bon dia¡¡
    Voldria saber quant de temps és aconsellable aquest xarop?
    perque en aquest post parla de càpsules però desprès a la web quan el busques es un xarop.
    Gràcies

  2. Bones, Marina

    Oligen Petits Plus és un complement alimentós, líquid, que es presentava com a càpsules però que actualment, es troba en xarop com bé comentes. Aquí tens l’enllaç del producte en qüestió: https://www.casapia.com/complemento-alimenticio-ninos/33459-oligen-peques-plus-dha-vitaminas-minerales-ifigen-150-ml.html

    Seguidament, Oligen ajuda al desenvolupament dels més petits aportant els nutrients i vitamines que necessiten. En relació al temps que s’ha de prendre, això dependrà de com avanci el seu desenvolupament i quina sigui la recomanació del seu metge.
    És important tenir en compte quina és l’opinió de l’expert que coneix la salut i l’estat dels nens que desitgen prendre’l, d’acord, Marina?

    Qualsevol cosa, estem a la teva disposició.
    Gràcies per contactar-nos.

Feu un comentari