L’oli de nou és un aliment que no se sol produir industrialment, pel que solament es produeix en petites instal·lacions i elaborades artesanalment.
Aquest oli és molt saludable ja que conté propietats nutricionals i medicinals realment excel·lents per al cos.
Nutrients de l’oli de nou
- grasses monoinsaturades i poliinsaturades. “Greixos bons”
- vitamina I
- omega 3
- omega 6
- ferro
- potassi
- zinc
- magnesi
Beneficis per a la salut de l’oli de nou
- ajuda a hidratar la pell
- prevé l’envelliment de la pell
- permet reduir la inflamació en èczemes
- afavoreix l’eliminació de paràsits intestinals
- ajuda a combatre el restrenyiment
- ajuda a reforçar el sistema immunològic i nerviós
- ajuda a calmar i resoldre afeccions com psoriasis i dermatitis
- millora la circulació sanguínia
- ajuda a mantenir sanes les ungles i el cabell
- ajuda a regular el colesterol i els triglicèrids en sang
- actua com a protector de la pell enfront dels rajos UV
- prevé la arteriosclerosis
- redueix el risc de sofrir malalties cardíaques
- millora el funcionament cerebral
- prevé l’anèmia
Altres propietats
Aquest oli no s’ha d’usar per cuinar a altes temperatures sinó que s’utilitza en amanides o menjars freds. També es pot usar amb finalitats medicinals per via externa col·locant-lo a la zona afectada com a pell, ungles i cabell.
Aquest oli està contraindicat en persones al·lèrgiques a les nous. No és senzill trobar-lo però si tenim l’oportunitat, hem d’usar-lo ja que és molt bo per a la salut i bellesa del cos.
Naturópata