Aliments que milloren la memòria

La memòria és una de les funcions cerebrals més importants per a la vida de les persones.
L’estrès, l’edat, les malalties i altres causes poden deteriorar la memòria. Per millorar i mantenir en bon estat la memòria es poden consumir certs aliments que actuen directament sobre el cervell i l’estimulen.
Alguns aliments que ajuden a conservar i millorar la memòria son
-nabius, en castellà anomenats “arándanos”
-pomes
-mores
-peres
-llimones
-aranges
-pa integral i altres productes de cereals integrals
-pastes
-ous
-nous
-ametlles
-oli d’oliva
-salmó
-truita, el peix
-verat
-sardina
-tonyina
-alvocat
-lecitina de soia
-llegums
-te verd
-bròcoli
-espinac
-api
-all
-ceba
-carabassa
-blat de moro
-albergínies
El cos necessita nutrients per poder conservar el rendiment intel·lectual i la memòria com a vitamines, minerals, àcids grassos essencials i aminoàcids entre d’altres.
Per això una alimentació natural, variada i que inclogui el consum regular dels aliments enumerats anteriorment ajuden a mantenir i a millorar l’estat de la nostra memòria.
No és necessari consumir enormes quantitats dels productes de la llista sinó que amb porcions petites però regulars,   s’aconsegueix obtenir els beneficis nutricionals i d’aquesta forma tenir una excel·lent memòria.
És important que les persones grans consumeixin aquests aliments per cuidar la seva memòria però també els nens i adults perquè en el futur no tinguin problemes d’aquesta capacitat intel·lectual tan rellevant.
La dieta és la millor forma de prevenir malalties físiques i mentals pel que cal prestar-li molta atenció a aquest aspecte de la vida.
Algunes persones a més de l’alimentació han de complementar amb algun suplement vitamínic o ingesta de ginseng o ginkgo biloba ja que estimulen la memòria i altres funcions cerebrals.
Si es tenen dubtes sobre com millorar la memòria i el rendiment intel·lectual s’ha de consultar al seu metge, naturòpata o consultor de salut, perquè li aconselli sobre aquesta temàtica.

Feu un comentari