7 “aliments” a evitar

gmo

Avui dia no només hem de cuidar el que mengem sinó també els components afegits que porta de vegades el menjar. És per això que abans de comprar hem de llegir amb cura els ingredients i tenir en compta el següent llistat d’elements a evitar, d’aquesta manera donarem prioritat als aliments naturals i la nostra salut ens ho agrairà.

Anem per tant a valorar els 7 pitjors components que intentarem evitar sempre que sigui possible dins de la nostra cistella de compra diària.

 

 

ASPARTAME

Hi ha més de 10,000 informes documentats sobre els mals que causa consumir aquest edulcorant artificial. Es relaciona amb el patiment de migranyes, canvis visuals, convulsions, depressió i càncer del cervell. Molt present en begudes light i llaunes de conserva. A més a més, aquestes llaunes exposen a les persones a nivells perillosos de bisfenol A (BPA), una substància química que altera les hormones, produint malalties molt diverses com l’agressió infantil, l’obesitat, problemes del cor i canvis en el teixit mamari.

 

GlutenGLUTEN

S’estima que del 30 al 35 % de la població té sensibilitat al gluten. Cada dia n’és més freqüent a nivell mundial a causa d’una ruptura en la nostra tolerància immune que és deguda a l’augment de l’exposició a productes químics, abús de medicaments, excés d’estrès i mala nutrició. Donant com a resultat una alteració microbiana del nostre intestí, principalment dels enzims, que provoca un augment de la permeabilitat intestinal i en conseqüència una deficiència de vitamines i minerals necessaris per fer suport al nostre sistema immunològic.

Les persones que són sensibles al gluten i continuen menjant-ne en grans quantitats estan en risc de desenvolupar malalties autoimmunes com la psoriasi, la tiroïditis de Hashimoto, el lupus o l’artritis reumatoide.

 

ALIMENTS GMO

Un estudi al 2012 a la França va confirmar els perills de consumir aliments genèticament modificats. Les rates van ser alimentades amb menjar de blat de moro GMO cada dia durant 2 anys i els resultats van incloure un augment exponencial en els tumors mamaris, falla renal i necrosi hepàtica en comparació a les rates que van ser alimentades només amb aliments naturals.

 

XAROP DE BLAT DE MORO

El xarop de blat de moro s’ha relacionat amb la diabetis, l’obesitat, la síndrome metabòlica i el càncer. La fructosa líquida és molt difícil de ser processada pel nostre organisme, el 100% de la càrrega metabòlica es desenvolupa al nostre fetge, per la qual cosa en consumir xarop de blat de moro l’estem sobre carregant i no li és possible eliminar tanta fructosa. A banda d’això, un punt important és recordar que generalment el blat de moro ve modificat genèticament si no és ecològic.

 

latas_conservaALIMENTS PROCESSATS

No només tenen mancança en nutrients, sinó que estan plens de productes químics nocius, com ara colorants alimentaris i BHT (un conservant d’aliments fet a base de petroli) que s’han relacionat amb el càncer i d’altres malalties cròniques. A més a més tenen una gran quantitat de sucres afegits i xarop de blat de moro d’alta concentració en fructosa, que debiliten el nostre sistema immune i promouen malalties.

 

SUCRE

Cada cop consumim més quantitat de sucres a costa de debilitar el nostre organisme, ja que el sucre ximple produeix una elevació de la inflamació amb pics dels nivells d’insulina. A banda de ser altament addictiva. Si volem endolcir els aliments o begudes triem sucres naturals com l’estèvia, la mel d’abella orgànica, els dàtils, el plàtan ben madur o el sucre morè de canya integral.

 

Butter and knifeGREIXOS TRANS

Els greixos trans són dues vegades més perillosos per al cor que els greixos saturats, que ja en son,de dolents, i són els causants de milions de morts prematures a causa de malalties cardíaques cada any. Una manera fàcil d’evitar el consum d’aquests greixos és revisar acuradament les etiquetes dels aliments que comprem per evitar qualsevol ingredient amb aquestes paraules: “parcialment hidrogenat” o “hidrogenat”. Fem servir l’oli d’oliva mediterrani o bé olis vegetals de qualitat per a les preparacions en cru, com ara el de lli, de sèsam, de coco, d’advocat…

 

AIGUA EN AMPOLLA DE PLÀSTIC

Trieu sempre una ampolla de vidre o d’acer inoxidable en comptes de plàstic, ja que aquestes contenen elements nocius com el carcinogen di – 2- etilhexil – adipat (DEHA) i el bisfenol -A (BPA), coneguts disruptors endocrins. Alguns estudis indiquen que el risc encara és més alt quan es tracta d’aigua calenta, ja que la calor pot fer que el plàstic produeixi un gas d’escapament, i els vapors de l’alliberament de gasos dins de l’ampolla no tenen més remei que anar directament a l’aigua.

Belén G. L.

2 comentaris a “7 “aliments” a evitar”

  1. Todo, como siempre muy explicado, nombras el producto a evitar y el por qué de sus peligros. Genial, creo que cuando te explican las cosas se te queda, lo procesas, lo integras en tu memoria y en tu actuar diario. Gracias!

Feu un comentari