5 alternatives sense gluten a la farina de blat

 

La farina de blat és la més comuna i utilitzada en la cuina. No obstant això, hi ha altres alternatives, menys conegudes però igual de nutritives, saboroses i versàtils que ens permeten elaborar les mateixes receptes que faríem amb la farina de blat.

49bc02_b0d7ed250ec1490f823f893abea7ad6e

A més, no contenen gluten, per la qual cosa celíacs i intolerants a aquesta proteïna poden incloure en la seva dieta. Coneix-les a continuació!

De cigró

A la cuina oriental s’utilitza per a l’elaboració de les famoses pakoras (verdura arrebossada amb farina de cigrons) en diversos plats de l’Índia o en els falafel turcs. Al món occidental és ideal com a substitut de l’ou a la truita de patata o per fer un bon arrebossat. Vindria a ser l’alternativa vegetal més similar al arrebossat clàssic, però sense ou.

Per facilitar la seva digestió i donar un toc de sabor se li sol afegir una mica de comí, que ajuda a evitar els possibles gasos que provoquen els llegums.

De garrofa

La farina de garrofa és rica en hidrats de carboni, proteïna i valuoses vitamines i minerals com calci, ferro, fòsfor, zinc, magnesi, potassi i silici. El seu dolç sabor natural i la seva aroma, que recorda en part al de la xocolata, l’han convertit en una farina bàsica de la repostaría vegana.

49bc02_b58d2ced594445e8afe195462b2e3aaf

De Quinua Real

És una de les farines més proteiques que existeixen (un 13%), és fàcil de digerir i ens aporta vitamines del grup B, a més de magnesi i ferro. Resulta ideal per a l’elaboració de pans, galetes, creps, hamburgueses i postres. També és adequada per preparar cremes, com crema, si abans es torra molt suaument.

D’arròs

És una de les farines més fàcils d’utilitzar. Amb ella pots elaborar pastissos i bescuits. Perquè s’elevin tan sols cal afegir una culleradeta de bicarbonat per mig quilo de farina. Per la seva suavitat, també és excel·lent per arrebossar i preparar masses de crep o buñuelos.Combina bé amb la farina de blat de moro en pastissos i arrebossats.

cereales-sin-gluten-para-celiacos

De blat

La farina de blat de moro és una de les farines més saboroses. S’utilitza des de l’antiguitat per a tot tipus de preparats. A Itàlia és coneguda com polenta i amb ella podem preparar truites veganes, hamburgueses, pastissos dolços i salats, cremes i purés. Barrejada amb aigua amb gas pot ser una excel·lent pasta per arrebossar. Amb la seva midó s’elabora la coneguda “maizena”.

Font bioecoactual.com

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Deixa una resposta

Facebook
Núvol d'etiquetes
Calendari
octubre 2017
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« jul.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031